Wat is een arbeidsconflict

Een arbeidsconflict is een conflict wat zich voordoet op de werkvloer. Dit kan verschillende redenen en oorzaken hebben.

Het is belangrijk als bedrijf om arbeidsconflicten zo veel mogelijk te voorkomen aangezien niet alleen de sfeer op de werkvloer er door wordt beïnvloed maar vaak ook de productiviteit van de werknemers kan afnemen, of zelfs kan resulteren in werkweigering.

Hoe gaat men om met een arbeidsconflict met een werkgever

Het is belangrijk voor een bedrijf dat er goed wordt omgegaan met arbeidsconflicten, mochten deze voorkomen in het bedrijf. Natuurlijk is het beter om de arbeidsconflicten te voorkomen door beginnende problemen direct aan te pakken maar als dit niet wordt voorkomen dan moet met in ieder geval weten hoe men er mee om moet gaan.

Wanneer men te maken heeft met een arbeidsconflict is het voor het management taak om goede afspraken te maken over hoe men hiermee moet omgaan. De prioriteit bij een arbeidsconflict is het oplossen hiervan met behulp van beide partijen. Vaak is dit mogelijk door beide partijen te betrekken in een discussie en hierbij een oplossing te bedenken die voor beide partijen acceptabel is.

Lukt dit niet dan kan het management hierin bemiddelen. Door middel van het aannemen van een neutrale houding kunnen ze dan samen naar een oplossing zoeken. Het is niet de bedoeling dat er een oplossing wordt gekozen waar maar een van de twee partijen gebaat bij is. Lukt dit ook niet dan is het tijd om een externe deskundige in te schakelen die verder kan helpen.

Bemiddeling bij een arbeidsconflict met de werkgever

Voor het bemiddelen in tijden van een arbeidsconflict is er de mediator. Een mediator is een persoon die conflicten begeleid en hierbij altijd voor de beste oplossing gaat, voor beide partijen. Vaak komt een mediator van een extern bureau of is deze werkzaam bij de Arbodienst.

Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het inschakelen van een mediator aangezien het dan voor kan komen dat een van beide partijen verzuim neemt. Een mediator zal vaak snel optreden en de zaak zo snel mogelijk willen afronden. Hierbij wordt er intensief met beide partijen gecommuniceerd en zal er uiteindelijk een bijeenkomst volgen waarbij alle partijen aanwezig zijn.
De uitkomst van een mediation kan als volgt zijn:

  • Verbreken arbeidsverhouding
  • Reintegratie bij andere werkgever
  • Reintegratie in andere bedrijfstak
  • Herstel van relatie tussen beide partijen
 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op