Wat is een concurrentiebeding

Een concurrentiebeding is een beding waarin afspraken worden gemaakt over de vrijheid van de medewerker wanneer deze wordt ontslagen.

Zo kunnen er in een concurrentiebeding bijvoorbeeld afspraken staan over bedrijven waar de medewerker niet voor mag gaan werken wanneer deze wordt ontslagen bij zijn huidige bedrijf.

Wat is een relatiebeding

Een relatiebeding is een vorm van een concurrentiebeding. Bij een relatiebeding wordt vaak door de werkgever aangegeven dat de werknemer geen klanten van de werkgever mag benaderen voor een bepaalde tijd na het ontslag. De duur van een relatiebeding is niet altijd even duidelijk. Het kan voorkomen dat een relatiebeding langer duurt dan een concurrentiebeding vanwege het feit dat een relatiebeding niet zo ver gaat als een concurrentiebeding.

Bij een concurrentiebeding mag een werknemer namelijk geen activiteiten verrichten die concurrerend zijn met zijn voormalige werkgever. Bij een relatiebeding is de werknemer slechts verboden om relaties van zijn voormalige werknemer te benaderen, hetgeen lang niet zo omvattend is. Vaak staat in de arbeidsvoorwaarden meer over de periode van relatiebeding en concurrentiebeding.

Wijzigen van relatiebeding en concurrentiebeding

Het kan zijn dat u een andere functie krijgt binnen een bedrijf. Stel dat u hierdoor meer macht krijgt en meer zeggenschap dan is het mogelijk dat uw werkgever de periode van relatiebeding en concurrentiebeding verlengt. Dit gaat uiteraard in overleg met de werknemer en de werknemer is ook vrij om hier tegen in beroep te gaan wanneer hij niet akkoord wenst te gaan met de verlenging.

Relatiebeding en concurrentiebeding bij ontslag

Wanneer men wordt ontslagen dan zal men zich te allen tijden moeten houden aan het relatiebeding en het concurrentiebeding wanneer dit vooraf is afgesproken. Over het algemeen worden deze bedingen besproken wanneer u wordt aangenomen bij een bedrijf. Het kan ook voorkomen dat er een relatiebeding of een concurrentiebeding wordt afgesloten als u er al een tijd werkt wegens bijvoorbeeld een promotie.

Houdt u zich niet aan een relatiebeding of een concurrentiebeding bij uw ontslag dan is de medewerker in overtreding en kan de voormalige werkgever een vergoeding eisen van de werknemer. Over deze vergoeding worden vaak afspraken gemaakt bij het afsluiten van een relatiebeding of een concurrentiebeding.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op