Wat is ontslag indienen

Wanneer u niet meer tevreden bent bij uw huidige werkgever dan heeft u de optie om uw ontslag in te dienen. Het indienen van ontslag kan vrijwillig zijn maar kan ook voorkomen als er een arbeidsconflict speelt.

Het indienen van ontslag is een formele aangelegenheid dus dit moet ook via een officiƫle weg gebeuren. Over het algemeen dient een arbeidsovereenkomst zowel door de werknemer als de werkgever formeel afgerond te worden.

Hoe gaat het indienen van ontslag in zijn werk

Zoals gezegd is het indienen van een ontslag een formele kwestie. Stel dat u genoeg hebt van uw huidige baan of u heeft een betere baan gevonden en wilt dus stoppen bij uw huidige werkgever dan kunt u het beste beginnen met het tijdig aankondigen van uw vertrek. Hoe langer u mee wacht hoe lastiger het vaker wordt om op tijd de hele procedure te doorlopen.

Ontslag nemen en het aankondigen van uw ontslag kunt u het beste in een direct gesprek met uw baas doen. Het is altijd vervelend namelijk als uw baas via iemand anders al gehoord heeft dat u van plan bent om te vertrekken. Wanneer u het aan uw baas vertelt dan is het belangrijk om positieve redenen hierbij te gebruiken.
Het is echter niet voldoende om enkel in een gesprek aan te kondigen dat u ontslag wilt nemen. Hiervoor is ook een ontslagbrief noodzakelijk. In een formele ontslagbrief zet je alle informatie die noodzakelijk is, waarbij u kunt denken aan:

  • Adresgegevens van het bedrijf
  • Redenen van opzeggen van het arbeidsovereenkomst
  • Eigen naam en adresgegevens
  • Handtekening

Eigen ontslag indienen vanwege conflict

Wanneer u wilt stoppen met uw huidige baan vanwege een conflict dan is het belangrijk dat u zich aan de formele regels houdt. In uw ontslagbrief is het daarbij erg belangrijk dat u alle gegevens erin zet die noodzakelijk zijn. Daarnaast moet u zich houden aan de opzegtermijn, die vaak vast staat. Bij een ontslag dat wordt ingediend vanwege een conflict heeft het weinig zin om referenties proberen te krijgen aangezien het conflict vaak met uw werkgever is.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op