Gedwongen ontslag krijgen, wat betekent dat?

Als je gedwongen ontslag krijgt, dan betekent het dat je ontslag tegen je zin krijgt, terwijl je nog een contract hebt lopen. Dit kan een vast contract zijn, maar ook een tijdelijk contract.

Tijdelijke contracten

Op het moment dat je tijdelijke contract afloopt, mag je werkgever je zonder opgave van reden ontslag geven, maar als je contract nog niet afloopt, mag je werkgever je niet zomaar ontslag geven. Wij noemen dit gedwongen ontslag.

Gedwongen ontslag is alleen van toepassing in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld als jij structureel je werk niet goed doet, als je niet voldoet aan de eisen die er ooit voor jou gesteld zijn enzovoort. Je werkgever moet je hiervoor eerst drie officiƫle waarschuwingen geven die aangetekend opgestuurd moeten worden. Aan de hand hiervan kan jij je verbeteren. Gebeurt dit niet, dan mag je werkgever je gedwongen ontslag geven.

Gedwongen ontslag op staande voet

Een werkgever mag personeel ontslaan. Soms kan een werkgever je op staande voet ontslaan. Ook dit is een vorm van gedwongen ontslag. Dit is bijvoorbeeld zo als jij iets heel erg verkeerd doet, je hebt bijvoorbeeld iets gestolen. Een gedwongen ontslag op staande voet is niet altijd terecht. Mocht je het niet met je gedwongen ontslag op staande voet eens zijn, dan kan je een jurist inschakelen die je kan helpen met je zaak. Hij of zij zal inschatten of je gedwongen ontslag terecht is en eventueel kan jij je gedwongen ontslag aanvechten. Een gedwongen ontslag is nooit leuk, maar vergeet niet dat je gewoon rechten hebt als je een contract hebt.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op