Wat is een WW-uitkering

De ww uitkering staat voor de werkloosheidsuitkering en is een uitkering voor werknemers die hun baan verliezen zonder hier zelf schuldig aan te zijn. Met deze werkloosheidsuitkering zijn deze personen dan alsnog in staat om te voorzien in hun levensonderhoud. Wel is het de bedoeling dat mensen die aanspraak maken op een WW uitkering bereid zijn om te werken en ook moeite doen om te solliciteren voor een nieuwe baan.

Wie heeft recht op een WW-uitkering

Niet iedereen heeft recht op een WW-uitkering. Zo is hierboven al vermeld dat men bereid moet zijn om te werken en dus ook actief moet solliciteren. Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden waaraan men moet voldoen wil men in aanmerking komen voor een WW-uitkering. Hier volgen enkele van deze voorwaarden:

  • U moet verzekerd zijn voor werkloosheid
  • U moet meer dan 5 uur van uw arbeidsuren zijn verloren per week
  • U moet direct beschikbaar zijn voor betaald werk
  • U moet 26 van de 36 weken hebben gewerkt voorafgaande aan uw ontslag
  • Het mag niet uw schuld zijn dat u bent ontslagen

WW uitkering aanvragen

U kunt na uw ontslag de WW uitkering aanvragen bij het UWV. Of u nu een uitkering wilt aanvragen nadat u zelf ontslag heeft genomen of dat u een uitkering gaat aanvragen na een gedwongen ontslag, u dient deze uitkering bij het UWV aan te vragen.

Wanneer stopt mijn WW-uitkering

Zoals gezegd moet men bereid zijn om weer aan de slag te gaan en zal men daarom moeten solliciteren om weer snel aan de slag te kunnen. Tot de tijd dat de ontvanger van de uitkering een nieuwe baan heeft zal hij/zijn een WW-uitkering krijgen. Wanneer hij/zij een nieuwe baan heeft gevonden dan zal het recht op het ontvangen van een WW-uitkering vervallen.

Ook wanneer men niet actief wil solliciteren vervalt na verloop van tijd het recht op het ontvangen van een WW-uitkering. Ook vervalt het recht op WW-uitkering wanneer de persoon de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Daarnaast kan de persoon zichzelf ook inschrijven als zelfstandig ondernemer en zodoende vervalt ook het recht op een WW-uitkering.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op