Gevolgen ontslag nemen in proeftijd

Wil je ontslag nemen in proeftijd dan moet je dat tijdig aangeven. Je bent niet tevreden over de taken en dus moet je voor het aflopen van de proeftijd je ontslag aan de werkgever aangeven. Het betekent namelijk dat je binnen die periode zonder consequenties een andere weg kunt kiezen door ontslag te nemen. Waar moet je op letten bij ontslag nemen in proeftijd?

Nieuw arbeidscontract en proeftijd

Gefeliciteerd, je hebt je eerste of een nieuwe baan. Tussen de werknemer en werkgever wordt een arbeidscontract aangegaan waarbij het veelal eerst voor een jaar wordt aangegaan. Binnen dat contract is er sprake van een proeftijd, wat houdt dit in? Omdat beide partijen nog niet weten wat men van elkaar kan verwachten en hoe de samenwerking bevalt is deze termijn contractueel ingebouwd. Indien een partij het niet ziet zitten dan kan zonder gevolgen het arbeidscontract worden ontbonden binnen deze periode. Ga je ontslag nemen in de proeftijd dan heeft dat dus voor jou en de werkgever geen consequenties. Dit is anders indien je reeds geruime tijd bij dezelfde baas hebt gewerkt.

Reden voor hebben proeftijd

Je weet nooit hoe het werk je in werkelijkheid bevalt en of je jouw baas mag. Dit is een wederzijds gevoel dat goed moet liggen en dus is er een proeftijd ingevoerd. Strikt genomen zal de proeftijd bij ieder nieuw aangegaan arbeidscontract van toepassing zijn mits het geen tijdelijk contract is. Het is van toepassing bij contracten voor onbepaalde tijd of bepaalde tijd van een jaar met de intentie om het contract te verlengen.

Termijn ontslag nemen in proeftijd

Wil je ontslag nemen in de proeftijd zodat er geen gevolgen van toepassing zijn, dan moet je precies weten hoe lang de proeftijd op jouw omstandigheid van toepassing is. Niet voor iedere functie wordt evenveel proeftijd in acht genomen en dus moet je oplettend zijn. Heb je het arbeidscontract ondertekent dan moet je jezelf reeds verwittigen hoe lang de proeftijd feitelijk is. Zo kun je die datum reeds in je agenda zetten zodat je voor die datum een besluit moet nemen.

Mogelijkheid om ermee te stoppen

Ga je ontslag nemen in proeftijd dan moet je dat tijdig aangeven. Indien je de werkgever niets zegt dan gaat deze er vanuit dat je wel doorgaat met de functie. Heb je echter twijfels over de baan dan moet je dat aangeven tijdens de proeftijd. In dat geval wordt het contract zonder problemen ontbonden zodat er geen onderlinge verbintenissen meer bestaan. Oftewel de gezagsverhouding kan gemakkelijk komen te vervallen.

Consequentie ontslag nemen in proeftijd

Strikt genomen zijn er geen ernstige gevolgen als je ontslag neemt in de proeftijd. Contractueel gezien kan de relatie zonder problemen worden opgezegd. Omdat je ontslag neemt binnen de proeftijd kan het zijn dat je onvoldoende arbeidsverleden hebt opgebouwd waardoor je geen uitkeringsrechten hebt. Denk je ontslag te nemen in de proeftijd tracht er dan voor te zorgen dat je reeds elders een andere baan vindt. Zodoende voorkom je dat je zonder inkomen uit werk of uitkering komt te zitten.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op