Ontslag nemen: ontslagprocedure

Als je ontslag neemt dan zit je natuurlijk in een totaal andere situatie dan wanneer je ontslag krijgt.

Hoe dan ook, in beide gevallen zul je er toch voor moeten zorgen dat je de zaken wettelijk goed regelt. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je alles juridisch juist doet. Als je het opzeggen van je contract bijvoorbeeld niet op de juiste wettelijke manier doen, dan kan het zo zijn dat jij een boete of schadevergoeding moet betalen aan de werkgever.

Als je ontslag neemt dan moet de werkgever namelijk op zoek naar een nieuwe werknemer. Bovendien kan het door jouw ontslag zijn dat een tijdje jouw werk niet kan worden uitgevoerd waardoor het bedrijf verliest lijdt. Een bedrijf wil dus niet graag dat iemand ontslag neemt, en daarom kan een bedrijf ook een zaak aanspannen tegen een werknemer die ontslag neemt.

Juridische stappen tijdens ontslagprocedure

Als je ontslag neemt, welke juridische stappen moet je dan doorlopen? Als eerste moet je kijken naar je contract. Heb je een contract voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd? Heb je een opzegtermijn en zo ja, wat is de opzegtermijn? Loopt de opzegtermijn per kalendermaand of per datum van de opzegging? Zodra je hier inzicht op hebt kun je een aangetekende brief gaan versturen naar de werkgever. Hierin geef je aan dat je het contract opzegt met in achtneming van de opzegtermijn. Dit doe je aangetekend, omdat je op deze manier kunt bewijzen dat jij je ontslag kenbaar hebt gemaakt aan de werkgever.

Contract opzeggen en bepaalde tijd contract

In de meeste gevallen zal een opzegtermijn gelden van 1 maand, dat is natuurlijk ook logisch, want het kost natuurlijk al snel minstens 2 maanden om een goede vervanger te regelen. Als je een bepaalde tijd contract hebt, moet je echter goed kijken wat er in je contract staat. Het kan namelijk ook zo zijn dat je het contract helemaal niet op kunt zeggen. Kijk dit dus eerst goed na, want anders kun je voor onaangename verrassingen komen te staan.

Voorbeeld over onduidelijke afspraken:

Stel je voor dat jij denkt dat je niet meer hoeft te werken, omdat jij ontslag hebt genomen. Als jouw baas denkt dat jij nog wel moet werken, heb je een probleem. Dan wordt jou wellicht Werk Weigering verweten. Voorkom dat jij wordt ontslagen als gevolg van werk weigering.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op