Wat is een opzegtermijn

Een opzegtermijn is een periode waarin u nog zult moeten werken voor uw werkgever nadat u ontslag hebt genomen.

Als u dus bijvoorbeeld per 1 december wilt stoppen met werken dan is het, afhankelijk van de lengte van de opzegtermijn, belangrijk dat u dit eerder aangeeft zodat uw opzegtermijn op 1 december afloopt.

Opzegtermijn van een arbeidsovereenkomst

Wanneer een werknemer ergens wordt aangenomen zal er vaak een arbeidsovereenkomst worden opgesteld door de werkgever. Hierin staan allerlei afspraken die gemaakt worden tussen de werknemer en de werkgever. Hierbij kunt u denken aan:

  • Functie van de werknemer
  • Datum van indiensttreding
  • Duur van de arbeidsovereenkomst
  • Duur van de opzegtermijn

De duur van de opzegtermijn is dus een onderdeel van de arbeidsovereenkomst die wordt opgesteld wanneer een werknemer bij een nieuwe werkgever aan de slag gaat. De duur van de opzegtermijn kan nogal verschillen per werknemer. Het is ook afhankelijk van de duur van de dienstbetrekking van de werknemer.

Dienstbetrekking van minder dan 5 jaar

Zo heeft iemand met een dienstbetrekking van minder dan 5 jaar een opzegtermijn van slechts een maand. Iemand die ergens 15 jaar of langer werkt zal te maken krijgen met een opzegtermijn van maar liefst vier maanden. Hier zit dus een aanzienlijk verschil tussen en daarom is het goed om te weten hoelang uw opzegtermijn is, vooral als u van plan bent om uw eigen ontslag in te dienen.

Wijzigen van de opzegtermijn

Een wettelijke opzegtermijn kan alleen schriftelijk worden gewijzigd. Dit kunt u doen in een individuele arbeidsovereenkomst maar het kan ook plaatsvinden in een CAO. CAO staat voor collectieve arbeidsovereenkomst.

De opzegtermijn van een werknemer mag nooit langer zijn dan zes maanden. Men kan dus wel degelijk afwijken van de wettelijke voorschriften maar men moet hierbij wel rekening houden met de maximale opzegtermijn van zes maanden. Mocht het voorkomen dat de opzegtermijn door de werkgever wordt verlengd zonder dat hierbij de regels zijn nageleefd dan geldt de wettelijke regeling.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op