Wanneer mag ik personeel ontslaan?

Als u een werkgever bent en u hebt personeel in dienst, dan kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over de werkzaamheden of het gedrag van uw personeel. In dat geval wilt u personeel ontslaan. U mag uw personeel niet zomaar ontslaan. Uw werknemers zijn door de overheid goed beschermt. Er zijn echter wel situaties waar u wel uw personeel mag ontslaan, deze bespreken we hieronder.

Eerlijk zijn

Wij adviseren u altijd om zo eerlijk mogelijk te zijn tegen uw personeel. Probeer het ontslaan te voorkomen door met elkaar om tafel te gaan zitten en te kijken naar andere oplossingen.

Manieren om personeel te ontslaan

In de volgende gevallen mag u personeel ontslaan:

  • Tijdens de proeftijd. U hoeft hiervoor geen reden op te geven.
  • Als een contract van bepaalde tijd afloopt mag u personeel ontslaan. U hoeft hierbij geen opzegtermijn in acht te nemen. Loopt een contract bijvoorbeeld op 13 april af, dan mag u het personeel op 12 april ontslaan. Dit is niet al te netjes. Het is voor uw personeelslid fijner als u het eerder aangeeft, zodat hij/zij tijd heeft om naar een andere baan te zoeken
  • Ontslag op staande voet. Dit mag alleen als er een dringende reden is om uw personeel per direct te ontslaan. Bijvoorbeeld bij diefstal of fraude.
  • Na 3 officiĆ«le waarschuwingen. Als u uw personeelslid drie officiĆ«le waarschuwingen heeft gegeven (schriftelijk en aangetekend verstuurd) en er is geen verbetering opgetreden. Er is een kans dat uw personeel hiertegen in beroep gaat. De waarschuwingen moeten daarom wel volledig terecht zijn.
  • Ontslag met wederzijds goedvinden is ook mogelijk indien er geen ruzie is.
 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op