Ontslagvergoeding en stamrecht

Heb je recht op een ontslagvergoeding ook wel de gouden handdruk genoemd dan kun je overwegen om van het stamrecht gebruik te maken. Het is altijd een vervelende situatie, echter bij ontslag doe je er als ex werknemer goed aan om het maximale eruit te halen. Omdat je wordt ontslagen heb je recht op een compensatie omdat de onderlinge arbeidsrelatie door de werkgever wordt stop gezet. Die geldelijke vergoeding kan hoog oplopen zeker voor diegene die langdurig actief zijn geweest en reeds een hoge leeftijd hebben gehaald. Profiteer van het stamrecht door daarin je ontslagvergoeding te storten. Hoe gaat dat stamrecht zoal in zijn werk en welke producten zijn daarvoor beschikbaar?

Bruto storting

Het verschil tussen netto en bruto kan gezien het Nederlandse belastingsysteem veel uitmaken. Heb je recht op een hoge ontslagvergoeding dan moet je direct stil staan bij het feit wat je daarmee wilt doen. Heb je het niet nodig dan kun je het apart bruto laten storten. Dat houdt in dat je over het bedrag geen belasting hoeft af te dragen. Dat kan je direct veel geld besparen. Dit is mogelijk gemaakt omdat toekomstig belasting opbrengsten hierbij hoger zijn juist omdat het opgebouwde kapitaal veel hoger is. Welke bruto stamrecht methoden bestaan er?

Banksparen of lijfrente

Relatief kleine bedragen kun je goed in een geblokkeerde banksparen rekening of lijfrente polis storten. Je betaalt geen belasting eveneens over de verkregen rente. Het stamrecht zorgt er dus voor dat je snel aan kapitaal opbouw kunt werken. Met de jaren krijg je een relatief hoge rente op rente vergoeding waardoor het tot een mooi eindbedrag kan groeien. Banksparen is daarbij relatief de meest veilige variant waarbij de bank onder het deposito garantie stelsel valt waarmee gespaarde bedragen tot honderdduizend euro zijn gewaarborgd. Je kunt het op een later moment in je leven uit laten keren zodat je of eerder met pensioen kunt gaan of dat je een extra zakcentje naast het pensioen hebt. Profiteer optimaal van de mogelijkheden door met je ontslagvergoeding kapitaal voor later op te bouwen. Zodoende kun je effectief werken aan een mooie toekomst. Laat je daartoe altijd informeren naar de mogelijkheden bij jouw bank of verzekeringsmaatschappij.

Werking van stamrecht BV

Heb je recht op meer dan 50.000 euro oftewel een hoge gouden handdruk dan kun je dat beter in een stamrecht BV storten. In dat geval wordt er een besloten vennootschap gecreëerd waardoor je wel de beschikking hebt over de bruto ontslagvergoeding. Je hebt dan de keuze mogelijkheid om:

  • het bedrag aan te wenden voor je privé woning aankoop;
  • het te investeren;
  • het aan te wenden voor een lening binnen de privé sfeer.

Alle opties houden wel in dat het uitgeleende of geïnvesteerde bedrag retour komt met de intentie dat er een goed rendement wordt gedraaid. Zodoende heb je vrijheid verkregen binnen je stamrecht om zelf te beslissen wat je met je ontslagvergoeding doet. Doe ook aan kapitaal opbouw door je gouden handdruk in een stamrecht BV te storten.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 88

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op